Ce este Tâmplăria? Un ghid și o definiție

Tâmplarii sunt una dintre cele mai importante și mai utilizate meserii de construcții datorită cunoștințelor și tehnicilor lor speciale atunci când lucrează cu lemn. Acesta este tot ce trebuie să știți despre prelucrarea lemnului.

Este important să înțelegeți toate opțiunile disponibile dacă sunteți interesat să aflați cum să deveniți dulgher sau cât costă să angajezi unul.


Tâmplăria este definită

Tâmplăria este arta utilizării lemnului pentru a construi și întreține clădiri și mobilier.


Diferite tipuri de tâmplărie

Deși termenul „dulgher” este folosit în mod obișnuit pentru a descrie pe oricine lucrează cu lemn, există multe tipuri de tâmplărie. Atunci ce face un tâmplar? Acestea sunt cele două tipuri principale:
Tâmplărie de brut

Tâmplăria brută poate fi orice lucrare care nu necesită un finisaj îngrijit, deoarece va fi acoperită de pereți sau alte obiecte.

Tâmplăria structurală, cel mai popular tip de tâmplărie brută, este foarte calificată în ridicarea rapidă a componentelor structurale ale clădirilor, cum ar fi grinzile și stâlpii. Cel mai adesea, dulgherii bruti lucrează în acoperiș sau încadrare.

Terminați tâmplăria

Tâmplăria de finisare este toate lucrările de tâmplărie vizibile după ce o clădire a fost construită.

Dulgherii de finisare sunt calificați în o varietate de sarcini, inclusiv pardoseli, pardoseli, construirea de scări, instalarea ferestrelor, ușilor, ridicarea pergolelor și a altor structuri și instalarea ornamentelor și mulării.
Există și alte tipuri de tâmplărie

Există însă și alte tipuri de tâmplărie, care sunt mai specifice. Acestea includ:


Tamplarie cofraj

Tâmplăria de cofraje este arta ridicării și demontării cofrajelor necesare turnării betonului. „Cadru” este ceea ce ține betonul pe loc pe măsură ce se întărește.


Cabinet

Ebanisteria este o ramură de specialitate a tâmplăriei care se concentrează pe construcția de dulapuri pentru bucătărie, băi și birouri. Este disponibilă și o componentă a confecționării mobilierului.

Tamplarie tamplarie

Tâmplar de ornamente: Cel care este specializat în instalarea de ornamente și muluri în interiorul unei încăperi, cum ar fi mantale și plinte, cornișe și arhitrave sau ornamente ornamentale și așa mai departe.


Tâmplărie verde

Un tâmplar verde poate fi descris ca o persoană care este calificată și instruită exact în același mod ca un tâmplar obișnuit, dar are un interes deosebit în utilizarea materialelor și metodelor durabile în proiectele lor.


Tâmplărie pitorească

Ridicarea și demontarea decorurilor și decorurilor pentru televiziune și film este specialitatea dulgherilor scenici.


Expediție

Tulgherul unei nave este o persoană calificată în toate aspectele construcției, întreținerii și reparațiilor navale. Ele sunt necesare atât pe navele din oțel, cât și pe cele din lemn.
Există și alte tipuri de tâmplărie cu care ați putea fi familiarizat.

Dar asta nu este tot. Uneori, tâmplăria este împărțită între lucru și fazele în care este utilizată. De exemplu, prima reparație vs. a doua reparație.


Care este prima reparație în tâmplărie?

Prima remediere se referă la prima dintre cele două faze care sunt necesare pentru a construi o casă.

Prima remediere include tâmplărie brută, inclusiv cadru, ferestre, scări și podele plutitoare.

Odată ce lucrarea este finalizată, puteți permite să vină la fața locului altor meserii, cum ar fi electricienii și tencuitorii.


Ce este tâmplăria a doua reparație, întrebați?

Pentru a termina lucrarea, pe șantier sunt aduși dulgheri de reparații secunde. Ei sunt responsabili pentru o mare parte din tâmplăria finală, cum ar fi cofrajele și ebanisitul.

Această fază include lucrări precum instalarea ușilor, așezarea plăcilor de pardoseală, crearea și instalarea plintelor și finisarea scărilor.


Ce este cofrarea tâmplăriei?

Tâmplarul de cofraje poate fi numit și dulgher de cofraje. Deși „cofrarea” este folosită mai frecvent decât „cofraj” în unele cercuri, ambele fac aceeași muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *