Ce este cofrajul în industria construcțiilor?

Cofrajele sunt necesare pentru proiectele din beton. Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți elementele de bază ale tâmplăriei de cofraj.

Ce este cofrajul?
De ce este atât de importantă tâmplăria de cofraj?
Există multe tipuri de construcție de cofraje
Tâmplăria bună de cofraj este o necesitate
Există o diferență între cofraj și cofraj

Ce este cofrajul?

Betonul este turnat în cofraje, adică matrițele în care este plasat. Acest lucru asigură că rămâne în forma sa inițială chiar și după ce se întărește. Cofrajul este locul unde se toarnă betonul. Rămâne pe loc până când este complet fixat și se poate susține singur.

Fără cofraje puternice, betonul poate fi suflat. Acest lucru se întâmplă atunci când cofrajul se rupe sau se îndoaie, permițând betonului să scape înainte de a fi întărit complet.

Cofrajele de construcție pot fi temporare sau permanente în funcție de necesitatea unui sprijin suplimentar. Cofrajele temporare trebuie lăsate pe timpul necesar pentru a asigura asamblarea betonului, de obicei cel puțin 24 de ore. Aflați cum să scoateți cofrajele.

De ce este atât de importantă tâmplăria de cofraj?

Tâmplăria de cofraje, o metodă străveche de construire a structurilor, este încă cea mai bună și mai rentabilă modalitate de a asigura stabilitatea în timpul construcției și ulterior în cazul cofrajelor permanente.

Proiectele din beton de orice dimensiune pot fi construite folosind cofraje, inclusiv fundații și pereți rezidențiali. De asemenea, este folosit în proiecte de inginerie civilă și zgârie-nori. Tâmplăria de cofraje poate economisi timp și bani, poate face mai ușor lucrul la înălțime și poate oferi suprafețelor de beton un finisaj mai bun.

Există multe tipuri de construcție de cofraje

Diferite proiecte din beton vor necesita diferite forme de tâmplărie. De exemplu, cofrajele pentru inginerie civilă sunt diferite de cofrajele pentru poteca sau peretele de grădină. Toate funcționează la fel, dar sunt disponibile materiale și opțiuni diferite pentru a se potrivi nevoilor și bugetului dumneavoastră. Acestea sunt câteva dintre opțiuni:

Cofraje realizate din materiale de inginerie
Cofraje din lemn
Cofraj izolat
Cofraj din plastic

Cofraje realizate din materiale de inginerie

Cofrajul proiectat este alcătuit din cadre modulare prefabricate, care sunt ușor de asamblat în diverse configurații și pot fi reutilizate din nou și din nou. Cofrajele proiectate sunt o alternativă rentabilă la fabricarea personalizată. De asemenea, îl face ușor de utilizat de către constructorii de case.

Cofraje din lemn

Cofrajele, cunoscute și sub numele de cofraje din lemn, sunt realizate dintr-un amestec de placaj și cherestea. Este de obicei cea mai economică opțiune pentru proiecte mai mici. Deși poate fi mai ieftin să angajezi un antreprenor, este consumator de timp și costisitor. Nu este compatibil cu structuri mai mari și nu poate fi reutilizat ca alte forme.

Cofraj izolat

Cofrajele izolate din beton (ICF), realizate din polistiren expandat, sunt construite la fața locului și rămân pe loc după ce betonul s-a întărit. Cofrajele izolate sunt o alegere populară pentru clădirile comerciale și rezidențiale. Îmbunătățește eficiența energetică a structurii, izolarea fonică și termică.

Cofraj din plastic

Cofrajele din plastic, o altă opțiune modulară, sunt disponibile gata făcute și pot fi asamblate după orice formă doriți. Aceste panouri de blocare pot fi utilizate pentru structuri mici și joase, cum ar fi pereți, stâlpi, fundații sau alte tipuri de construcție. Cu toate acestea, s-ar putea să nu funcționeze bine pentru proiecte mai mari, unele cofraje sunt pentru masturbare si va sunt aratate in unele faze cu vizionari de filme porno din categorii precum femei mame mature.

Este necesar un cofraj bun

Tâmplăria de cofraj trebuie să fie:

Suficient de puternic pentru a sustine volumul de beton pe care il folositi
Atunci când este bine sprijinită și sprijinită, își va păstra forma.
Sigilați bine îmbinările pentru a opri scurgerile
Rezistent la intemperii si la apa
Este ușor și ușor de transportat oriunde este nevoie
Cofraj temporar: Betonul poate fi îndepărtat fără a provoca daune
Reutilizabil (dacă este necesar)

Pentru a asigura siguranța și fiabilitatea, cofrajele trebuie așezate pe o bază solidă.

Există o diferență între cofraj și cofraj

Cofrarea este un termen care descrie cofrajele în construcții. Acesta este un alt nume pentru cofrajele din lemn, care sunt realizate la fața locului din cherestea și placaj rezistent la apă. Pentru îmbunătățirea locuinței, cofrajele sau cofrajele pot fi folosite pentru a construi pereți și căi de acces din beton.

Cât costă cofrarea?

Costul cofrajului de construcție variază în funcție de tipul de cofraj ales, cât de mare trebuie să fie și dacă este realizat de un profesionist sau de dvs.

Pentru lucrări mai complicate, poate fi nevoie de un estimator și de un specialist în cofraje. Ei pot calcula cofrajul și vă pot oferi o ofertă. Pentru o taxă fixă ​​de 55 USD, un dulgher de cofraje vă va percepe o oră. Acest lucru este în plus față de costul materialelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *