Există 6 tipuri de șindrilă și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia

Te gândești să-ți schimbi acoperișul? Prima decizie pe care va trebui să o iei este alegerea designului. Puteți alege rapid între acoperișuri cu panouri sau șindrilă pentru case rezidențiale, în funcție de designul actual al casei și de viziunea dvs. Următoarea decizie materială necesită mai multă gândire.

Sindrila sunt bucăți mici de material care sunt plasate deasupra învelișului, a stratului de bază și a grinzilor acoperișurilor pentru a vă înfrumuseța proprietatea și a o proteja de elemente. Există multe opțiuni pentru zona zoster, fiecare cu propriile sale beneficii și dezavantaje. Iată șase tipuri de zona zoster. De asemenea, vom discuta despre diferențele dintre ele pentru a vă ajuta să alegeți cel potrivit pentru acoperișul dvs.

Dacă nu vă simțiți confortabil pe acoperiș, este recomandat să angajați un profesionist pentru a înlocui complet șindrila acoperișului. Cu toate acestea, înlocuirea individuală a șindrilei poate fi făcută ca parte a întreținerii de rutină pentru unele tipuri de șindrilă.

TIP DE șindrilă: asfalt

Ideal pentru: Case în nord-est și nord-vest
Pro: Cel mai mic cost, greutate redusă și o gamă largă de culori și grosimi
Contra: Durată de viață scăzută și vulnerabilitate la fluctuațiile de temperatură

Sindrila de asfalt sunt realizate din asfalt armat cu fibra de sticla sau materiale organice precum lemnul sau celuloza. Ele vin în multe dimensiuni și culori. Există o versiune „dimensională” mai groasă, cu mai multe straturi (foto de mai sus) și o varietate mai subțire, cu un singur strat, „cu trei file”. Aceste șindrile sunt cele mai accesibile și disponibile pe scară largă. Acestea costă în jur de 90 USD pe pătrat (care echivalează cu 100 de metri pătrați) și durează între 15 și 30 de ani. Sindrila dimensională costă jumătate din preț și durează de două ori mai mult decât cea cu trei file.

Acestea nu sunt singurele motive pentru care șindrila de asfalt este populară. Șindrila de asfalt poate fi, de asemenea, ignifugă (fibra de sticlă este mai mult decât organică), suficient de impermeabilă pentru a rezista la zăpadă și rezistentă la grindina. Dacă alegeți șindrilă de asfalt calificată ENERGY STAR, este posibil să fiți eligibil pentru un credit fiscal.

De asemenea, se pot declanșa sau se desprinde în cazul vântului puternic și al fluctuațiilor extreme de temperatură. Acest lucru le face cele mai potrivite pentru casele din nord-vest, nord-est și mijlocul vest. Aceste șindrilă sunt ușoare, astfel încât proprietarii de case să le poată ridica cu ușurință pentru a înlocui șindrila individuală sau pur și simplu să adauge ciment pentru acoperiș pentru a adera din nou pe cele aruncate.

Tip de șindrilă: lemn

Ideal pentru: Case de pe Marile Câmpii
Pro: Estetică rustică, eco-conștiință
Contra: Codurile de incendiu din unele regiuni interzic instalarea acestora.

Sindrila din lemn este tăiată la mașină din cedru, molid sau pin pentru a oferi o opțiune ornamentată, dar cu aspect natural și ecologică, care durează între 20 și 25 de ani. Această șindrilă este, de asemenea, mai accesibilă decât asfaltul și costă mai puțin decât plăcile de lut/beton sau compozit, la 350-450 USD pe pătrat, conform HomeAdvisor.com. Este simplu să spălați șindrila plină de mucegai și mucegai după instalare. Cu toate acestea, este posibil ca șindrila individuală deteriorată să fie înlocuită. Pardoseala din placaj de sub șindrilă este mai dificilă decât șindrila de asfalt.

Aceste șindrilă nu pot fi folosite în condiții climatice extrem de călduroase și uscate, decât dacă au clasa A la foc. Acestea pot fi instalate în Marile Câmpii, cu condiția ca codul de incendiu să nu interzică instalarea lor.

Tip de șindrilă: metal

Ideal pentru: Case in nord-vest si sud-est
Pro: Durează mai mult decât asfaltul sau lemnul și reflectă lumina soarelui cel mai bine dintre toate tipurile
Contra: Zgomot, cost mai mare decât asfaltul și lemnul, mai scump

Sindrilele metalice, care pot fi fabricate din aluminiu, otel sau cupru si sunt stantate intr-o varietate de forme, sunt printre cele mai eficiente tipuri de sindrila. Reflectează mai multă lumina solară decât o absorb și, astfel, au costuri de răcire mai mici. Aceste zoster pot rezista între 50 și 75 de ani, ceea ce reprezintă o economie uriașă. Sunt o alegere excelentă pentru casele din nord-vest și sud-est predispus la ploaie, datorită rezistenței lor la grindină, putregai, vânt sau foc. Trebuie să rețineți că o parte din precipitații pot deteriora acoperișurile metalice. Grindina poate provoca ruginarea șindrila de oțel, iar ploaia poate suna mai tare decât un acoperiș mediu.

Sindrila metalică este în general mai scumpă decât șindrila de asfalt sau de lemn. Acestea costă între 265 și 375 USD pe pătrat. Puteți economisi bani folosind șindrilă metalică pentru un proiect de refacere a acoperișului. Acestea pot fi instalate direct peste șindrila existentă, în stare bună, și evitați costul dărâmării unui acoperiș. Datorită greutății lor ușoare (jumătate din greutatea șindrilei de asfalt), șindrila individuală poate fi reparată sau înlocuită cu un efort minim. De asemenea, pot fi atașate la acoperiș folosind doar șuruburi.

Ardezia este tipul de șindrilă

Ideal pentru: Case din Midwest
Pro: Cea mai mare longevitate, estetică naturală, risc scăzut de scurgeri
Contra: Cele mai scumpe și mai grele acoperișuri nu suportă instalarea.

Sindrila din ardezie se distinge prin designul lor robust, dar elegant. Sindrila este incombustibilă, rezistentă la căldură și grindină și are o tendință scăzută de a se scurge. Cu toate acestea, pot rezista la cantități mari de zăpadă, ceea ce le face cea mai bună alegere pentru casele din Midwest. Aceste acoperișuri pot costa oriunde între 1.100 USD și 2.000 USD pe pătrat. Aceasta nu include costurile suplimentare din cauza greutății lor și a necesității de a avea încadrare suplimentară pentru instalare.

Rețineți că acest tip de șindrilă nu este recomandat tuturor. Înainte de a instala șindrila, consultați un inginer structural. Pentru a evita rănirea, ar trebui să lăsați repararea sau înlocuirea zosterului individual în seama profesioniștilor.

Tip de șindrilă: beton și argilă

Sud-vestul este cel mai bun pentru case
Pro: O gamă largă de culori, incombustibilitate și eficiență energetică
Contra: Instalarea greutății mari nu este posibilă pe toate acoperișurile.

Sindrila de beton sau șindrila de lut sunt două opțiuni pentru casele în stil spaniol din sud-vest. Ele pot fi turnate în forme plate sau în formă de butoi (foto de mai sus) sau ca plăci festonate în diferite culori. Betonul este reflectorizant și rezistent la căldură și poate fi combustibil.

Placile de beton cântăresc mai mult decât plăcile de lut, așa că este important să consultați un inginer structural înainte de a instala plăci de beton pe acoperiș. Pentru a susține greutatea acoperișului, acesta va avea nevoie de un cadru suplimentar (sau suporturi subiacente) pentru a fi instalat. Costul mediu pe pătrat este de 300-1000 USD (plăcile de lut sunt cu aproximativ 30-50 la sută mai scumpe decât betonul). Această investiție va dura 40-50 de ani. Aceste plăci pot fi reparate cu ciment pentru acoperiș. Cu toate acestea, nu este posibilă înlocuirea plăcilor individuale din cauza greutății și rezistenței limitate la impact.

TIP DE șindrilă: compozit

Cel mai bun pentru: Case în toate zonele
Pro: Replicile materialelor naturale sunt autentice și pot fi rezistente la culoare. Aditivii oferă apărări suplimentare
Contra: grup limitat de acoperișori cu experiență.

Sindrila compozită este fabricată din polimer, cauciuc sau plastic. Acestea pot fi achiziționate într-o gamă de culori și stiluri începând de la 300 USD pe metru pătrat. Sindrila compozită este durabilă și rezistentă la căldură și la impact. Sindrila cu clasa A la foc sau clasa 4 de rezistență la impact oferă cea mai mare rezistență la grindină și foc. Unele șindrilă compozită au protecție suplimentară, cum ar fi rezistența la UV și la mușchi.

Sunt mai puțin eficiente decât materialul pe care îl imită și vă pot crește costurile de răcire sau încălzire. Ele pot fi instalate în orice climat, dar șindrila de acoperiș compozită de calitate scăzută, care este mai predispusă la absorbția apei, se poate înmuia, îngheța și se deformează mai repede în zonele care se confruntă cu ploi frecvente sau cicluri de îngheț și încălzire. Un alt lucru de reținut înainte de a vă angaja: poate fi mai dificil să obțineți o instalare de înaltă calitate din cauza unei relative lipsuri de acoperișori experimentați cu acest nou tip de șindrilă. Pentru proprietarii de case care se gândesc la bricolaj, înlocuirea șindrilelor individuale deteriorate nu necesită asistență profesională, în același mod ca și repararea șindrilelor grele de acoperiș de ardezie autentică.

Sindrila compozită este o decizie care se reduce la așteptările dumneavoastră de durabilitate și buget. Sindrila compozită care arată similar cu ardezia este o opțiune mai ieftină, mai ușoară și mai durabilă decât șindrila din ardezie. Sindrila compozită care arată similar cu lemnul costă de două ori mai mult, dar este de două ori mai durabilă și mai puțin susceptibilă la foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *