Revizuirea pardoselilor din gresie ceramică: avantaje și dezavantaje

Gresia ceramică este singurul material de pardoseală care poate fi folosit în fiecare cameră a unei case. Placile ceramice sunt cel mai frecvent utilizate în băi și bucătării. De asemenea, poate fi folosit în foaiere, toalete și alte zone cu trafic intens. Multe case, în special cele cu climă mai caldă, folosesc, de asemenea, gresie în spațiile lor de locuit și dormitoare.

Tigla este o alegere excelentă. Această pardoseală elegantă și durabilă nu este pentru toată lumea. Poate fi dificil de instalat și poate deveni rece.

Placile ceramice au o suprafață solidă, dură, care respinge murdăria, praful și alți alergeni. Acest lucru menține aerul curat de alergeni și alte substanțe iritante care ar putea fi periculoase pentru persoanele care suferă de astm.

Preturi placi ceramice

Placile ceramice sunt un material excelent pentru podea. Poate costa până la 5 USD pe metru pătrat pentru plăci de bricolaj și de buget. Pardoseala cu gresie poate fi la fel de scumpă ca și podeaua din lemn de esență tare dacă alegeți plăci mai bune și instalații profesionale.

Conform statisticilor din industrie, pardoseala din gresie ceramică poate fi instalată profesional la prețul de până la 15 USD pe metru pătrat sau la 60 USD pe metru pătrat. Totul depinde de calitatea plăcii, precum și de dificultatea instalării.

Mentenanță și reparații

Pardoseala ceramică este ușor de întreținut, în special plăcile smălțuite care sunt protejate de un strat dur de protecție care le face impermeabile împotriva apei și a altor pete. Acesta este motivul pentru care gresia este cea mai bună pentru zonele care sunt umede, cum ar fi băi, bucătării sau spălătorii. Puteți curăța ușor faianta îndepărtând murdăria, petele și lichidele.

Placile ceramice sunt de obicei glazurate, dar există și opțiuni nesmălțuite, cum ar fi faianta Saltillo. Pentru a le proteja de lichide și pete, acestea trebuie sigilate. Chitul dintre plăci trebuie sigilat frecvent pentru a-l proteja de umiditate și pete.

Pardoseala ceramică este extrem de rezistentă la deteriorarea fizică. Cu toate acestea, fisurile pot apărea din cauza instalării necorespunzătoare sau a problemelor în stratul de bază al plăcilor. Dacă podeaua este întreținută bine, o instalare de calitate va dura sute de ani. Procesul de înlocuire a unei plăci în cazul în care o singură plăci crapă din cauza unui impact puternic este simplu.


Proiecta

Producătorii de ceramică pot realiza acum materiale ceramice care pot fi imprimate și imprimate în mai multe moduri, datorită tehnicilor moderne de fabricație. Puteți amesteca și potrivi plăci solide în modele sau puteți adăuga modele sau motive personalizate. De asemenea, le puteți imprima pentru a reproduce aspectul pietrelor naturale și al lemnului de esență tare. De asemenea, plăcile pot fi tăiate în scânduri, dreptunghiuri și triunghiuri.

Pardoseala din gresie ceramică poate fi folosită în aproape orice stil de casă, dar este o caracteristică comună în casele de sud-vest sau în stil mediteranean.

Instalare

Placile ceramice pot fi laborioase și dificil de instalat. Deși faianta poate fi instalată de amatori, este mai dificilă decât vinilul sau laminatul. Instalarea corectă a plăcilor de pardoseală începe cu un strat sau „suport de plăci” de ciment peste podelele din lemn. Podelele din beton nu necesită suport de plăci, ceea ce adaugă costuri, timp și forță de muncă. După ce plăcile au fost lipite de placa de suport cu un adeziv subțire de ciment, se aplică chitul pe rosturi.

Dacă doriți să vă instalați propria gresie, este important să selectați produse care sunt ușor de instalat.

Placile ceramice pot fi foarte grele, așa că este necesar un cadru de podea puternic și rigid pentru a opri crăparea. Aceasta înseamnă că plăcile pot să nu fie potrivite pentru podele cu structuri slabe ale podelei sau instalații cu etaje superioare.


Confort și comoditate

Ceramica este foarte dura, ceea ce vă face ușor de curățat și întreținut. Acest lucru poate face să fie inconfortabil și dificil de a sta pe el. Pardoselile ceramice dure nu pot fi înmuiate cu un strat de bază căptușit, spre deosebire de podelele elastice. Aceste materiale nu sunt potrivite pentru medii care necesită ca oamenii să stea în picioare pentru perioade prelungite de timp.

În bucătărie, duritatea plăcilor ceramice poate fi periculoasă, deoarece un vas scăpat ar putea provoca deteriorarea suprafeței dure. Duritatea plăcilor ceramice poate reprezenta un pericol și în zonele în care oamenii sunt mai predispuși să cadă, precum bătrânii sau copiii mici.

Covoarele și covoarele pot fi folosite pentru a compensa duritatea ceramicii.

Unele plăci pot reține bine căldura, dar toate plăcile se răcesc pe vreme rece. Aceasta poate fi o surpriză neplăcută la prima oră dimineața sau o realitate dureroasă când ești goală în baie. Căldura în pardoseală este singura modalitate de a combate țigla rece. Acest lucru se poate face cu încălzire radiantă sau covorașe electrice sub plăci.

Mărci de top

Deși există sute de mărci de plăci ceramice, doar câțiva producători le produc. Deoarece producătorii individuali comercializează mai multe mărci, pot crea mărci exclusive pentru anumite lanțuri de retail și, de asemenea, își pot comercializa mărcile generale. Aceștia sunt principalii producători de plăci din S.U.A.

Armstrong are una dintre cele mai extinse game de porțelan și plăci ceramice din care să aleagă, care poate fi personalizată pentru a se potrivi oricărui buget.
Daltile are multe produse care arată ca piatra naturală la o fracțiune din cost.


Tigla ceramică Mohawk are o varietate de produse care pot fi utilizate în scopuri comerciale și rezidențiale.
Marazzi Tile este un producător de plăci premium care produce o gamă largă de plăci de ultimă generație pentru toate categoriile.
Shaw Floors este binecunoscută pentru selecția sa largă de plăci ceramice/porțelan, precum și plăci din piatră naturală. Ele oferă o opțiune mai accesibilă decât plăcile importate.
Acme Brick Tile & Stone a fost anterior American Tile. Oferă o selecție largă și este bine-cunoscut pentru foile de plăci de mozaic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *