Tigla metalica. Așa se poate termina acoperișul

Ce ar trebui să cauți în ramele ferestrelor când faci cumpărături?
Care este cel mai bun gard pentru casa ta?
Există mai multe moduri de a nivela rapid terenul

Este important să iei în considerare mai mult decât estetica atunci când alegi materialele pentru finisarea casei tale. Același lucru este valabil și pentru acoperișuri. Placile metalice sunt întotdeauna o idee bună sau nu?

Placile metalice sunt o alternativă rentabilă la plăcile tradiționale. Ele fac, de asemenea, un material de acoperiș frumos și de lungă durată, care poate fi folosit timp de multe decenii. Alți parametri, cum ar fi greutatea și etanșeitatea, ar trebui de asemenea luați în considerare atunci când alegeți o plăci. Acest articol va acoperi tot ce trebuie să știți despre țiglele de acoperiș.
Care este diferența dintre țiglă metalică și țiglă de acoperiș?

Un lucru este fundamental diferit între o țiglă sau o țiglă metalică: materialul din care sunt fabricate. Tigla de acoperis poate fi realizata din tabla sau ceramica. Placile sunt disponibile în ciment sau ceramică. Există diferențe subtile între aceste tipuri de acoperiș. Placile pot rezista până la 80 de ani, în timp ce plăcile metalice pentru acoperiș durează de obicei 50 de ani. Majoritatea proprietarilor de case unifamiliale vor alege o placă metalică în locul unei plăci ceramice, deoarece este mai puțin costisitoare decât o placă ceramică, chiar și la 10 PLN pe pătrat.


Diferite tipuri de plăci metalice pentru acoperiș

Puteți găsi multe tipuri diferite de țigle de acoperiș în magazinele de bricolaj și centrele de construcții. Ele variază în lungime, înălțime și formă. Putem distinge plăcile de tablă:

Ondulat, cunoscut și ca profilat. Liniile rotunde au aceeași estetică ca și plăcile ceramice tradiționale, dar sunt mult mai ușoare și mai ieftine decât plăcile. Acesta este motivul pentru care este utilizat acolo unde plăcile ar necesita întărirea cadrelor de căpriori.

Plat – De asemenea, cunoscut sub numele de țiglă de panou. Acest design minimalist funcționează bine în casele moderne, mai ales dacă aveți un acoperiș simplu pe fronton. Este compus din module simple, geometrice.

Trapezul este unul dintre cele mai accesibile tipuri de acoperiș. Are forma unui trapez și are nervuri paralele. Deoarece nu sunt realizate din module mici, acoperișurile din foi trapezoidale par mai coezive. Lungimea foilor trapezoidale poate varia de la 80 cm până la 12 metri.

Cusătură în picioare – Dacă sunteți în căutarea unei soluții minimaliste la problema dvs., opțiunea cusăturii în picioare este, de asemenea, o opțiune. În prezent este la modă și case mai moderne sunt acoperite în ea. Este o tradiție. În trecut, acoperișurile erau acoperite doar cu foi de metal. Pentru a crea o suprafață uniformă, marginile din două bucăți au fost unite și una a fost plasată deasupra.

Tigla simplă este cel mai scump tip. Un metru de țiglă simplă poate costa câteva sute de zloți. Numit după aspectul final al acoperișului care pare acoperit cu solzi de pește

Avantajele țiglei din tablă

Placile tradiționale sunt mai scumpe decât plăcile. Diferența de cost între țiglă și plăci tradiționale poate fi uriașă dacă aveți o suprafață mare a acoperișului. Deoarece este mai ușoară, faianta poate fi folosită în zonele în care plăcile tradiționale ar putea să nu funcționeze. Tigla este recomandata si pentru zonele in care se acumuleaza zapada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *